Waarom zou je donateur worden?

Plastic Soup Foundation is een onafhankelijke stichting die laat zien dat het anders kan! We spelen een actieve rol in het debat waar ook ter wereld, we werken samen met parlementariërs en wetenschappers, zoeken alternatieven voor plastic, geven onderwijs aan kinderen en voeren campagnes waarbij we speelse tikjes uitdelen aan overheid, industrie en middenstand.

En met succes! We zijn trots op wat we in ons relatief korte bestaan hebben bereikt.

Je kunt al donateur worden vanaf € 5,00 per maand. Uiteraard mag je meer geven als je portemonnee dat toelaat. We houden je via e-mail en social media op de hoogte van wat we allemaal met jouw donatie doen. Doneer je ons als, maar wil je jouw donatie aanpassen? Mail ons dan op info@plasticsoupfoundation.org.

Wil je een bedrag overmaken? Gebruik dan de eenmalige knop hiernaast. Lukt dat niet, dan is het rekeningnummer van Plastic Soup Foundation:
IBAN: NL13 TRIO 0198 0475 17
BIC: TRIONL2U

Plastic S*CKS

Plasticsoep sucks! Wil jij een statement maken? En ons helpen in de strijd tegen plasticvervuiling? Doe dan een donatie van 20 euro of meer en krijg onze PLASTIC S*CKS-sokken cadeau! Deze hippe sokken zijn speciaal ontworpen door onze ambassadeur Sander Hoogendoorn (radio-dj bij 3FM).
Bij een donatie van 30 euro krijg je zelfs 2 paar sokken cadeau!

Hoe besteden we jouw gift?

Projecten

82,4% gaat naar onze projecten. We bereiken ons doel door middel van verschillende campagnes en projecten. We richten ons hierbij op vier belangrijke thema’s: Gezondheid, Microplastics, Zwerfafval en Educatie.

Beheer en administratie

11% gaat naar beheer en administratie. Om de organisatie staande en draaiende te houden.

Fondsenwerving

6,6% gaat naar fondsenwerving om ervoor te zorgen dat wij onze projecten kunnen financieren en door kunnen blijven gaan met het bestrijden van de plasticsoep.

Belastingvrij schenken en nalaten

Belastingvrij schenken

Wil je belastingvrij aan ons doneren? Dat kan met een periodieke schenking. Als je minimaal vijf jaar op rij elk jaar een vast bedrag aan ons overmaakt, dan kun je je gift volledig aftrekken van je inkomstenbelasting. Zo komt jouw donatie volledig ten goede aan Plastic Soup Foundation.

Met dit formulier kun je zo’n periodieke schenking snel en makkelijk regelen. Vul het in en stuur het op naar onderstaand info-mailadres. Wij sturen het dan weer ondertekend retour zodat je het kunt gebruiken bij het invullen van je belastingaangifte.

Nalaten aan Plastic Soup Foundation

Je kunt ons ook op een heel bijzondere manier steunen, namelijk door ervoor te kiezen Plastic Soup Foundation op te nemen in je nalatenschap. Omdat goede doelenorganisaties met een ANBI-status volledig zijn vrijgesteld van erfbelasting, zal jouw gift voor 100% ingezet kunnen worden in de strijd tegen plasticvervuiling.   

Wil je hier meer over weten? Wij sturen je graag meer info of gaan met je in gesprek. Neem contact met ons op via: 

“Plastic Soup Foundation begon in 2011 grassroots; we stonden samen aan de basis van verandering. Wie nu goed om zich heen kijkt, werpt al een eerste blik op de mooiere wereld van straks. Ik heb die mooiere wereld al op mijn netvlies staan. Maar net als bijna tien jaar geleden, krijg ik dat niet voor elkaar zonder jou.”

Doneren kan ook via tikkie!

© Copyright - Plastic Soup Foundation