Plastic Soup Atlas van de Wereld

Het boek Plastic Soup Atlas van de Wereld behandelt de plasticsoep aan de hand van zestig thema’s. De eerste dertig gaan over oorzaken en gevolgen. Hoe is de plasticsoep ontstaan of ‘op de kaart’ gekomen? De tweede set van dertig thema’s gaat over de vraag wat er allemaal zou moeten gebeuren om de plasticsoep weer ‘van de kaart’ te krijgen. Het boek is voor een breed publiek geschreven. De Atlas ligt op menig koffietafel en heeft zijn weg gevonden naar scholen en bibliotheken.

EDITIES

Het eerste exemplaar van de Plastic Soup Atlas of the World werd in april 2018 tijdens een tweedaagse conferentie van de plasticindustrie op Malta uitgereikt aan Karmenu Vella, Eurocommissaris voor Milieu, Maritieme Zaken en Visserij. Hij kreeg het boek uit handen van Maria Westerbos, directeur van de Plastic Soup Foundation. Uitgeverij LIAS bracht het boek in samenwerking met de Plastic Soup Foundation op de markt. Er verschenen in 2018 een Nederlandse en Engelse editie. De Nederlandse editie is herdrukt. De Engelse editie is in een kleiner formaat opnieuw uitgebracht door Island Press (Washington DC). Naast deze wereldeditie, is er een Italiaanse (mei 2019) en een Japanse editie (november 2019).

UITSPRAKEN

Michiel Roscam Abbing, werkzaam bij de Plastic Soup Foundation en de auteur van de atlas: ‘Het boek voorziet wereldwijd in een grote behoefte. Verschillende aspecten van de plasticsoep worden op toegankelijke wijze in perspectief geplaatst. Dat gebeurt aan de hand van recente wetenschappelijke inzichten, indringende foto’s en infographics. Door kunststoffen te omarmen heeft de mens een bijzonder ingewikkeld en ingrijpend milieuprobleem over zich afgeroepen dat zich overal weer anders manifesteert. Ik hoop dat het lezers aanzet tot nadenken en handelen.’

Jacqueline Cramer, voormalig minister van milieu en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Plastic Soup Foundation: ‘Iedereen moet dit boek van voor tot achter lezen’.

Rebecca Bright, editor van de Island Press: ‘Ocean pollution is a critical global issue, and this beautiful book is a resource and an inspiration for those looking for creative solutions. We’re proud to publish this edition of Plastic Soup and bring it to English-speaking readers around the world.’

Lees hier een interview met de auteur in Transform.

Bestel de Nederlandse Atlas hier.

De Engelse editie is ook verkrijgbaar op bol.com

© Copyright - Plastic Soup Foundation